Na een gelijkspel tegen Wechelderzande en een verlies tegen Westmalle knoopte SKS Herentals  zondag op het veld van Wiekevorst opnieuw aan met de overwinning. Het werd een vlotte 0-4 zege. Nog belangrijker was het extra sportieve nieuws dat het clubbestuur deze week kreeg. Het huidige recht van opstal werd verlengd tot in 2044.

Dat betekent dat de huidige inspanningen van het clubbestuur met de  vernieuwingsoperatie door het stadsbestuur gesmaakt wordt. Het voorbije jaar en de voorbije maanden werd de accommodatie van de club langs de Olympiadelaan in Herentals vernieuwd en in een nieuw kleedje gestoken. De jeugdwerking werd op een nieuwe leest geschoeid en draait overuren.

Meer nog, het huidig clubbestuur laat de deuren van de accommodaties van de club ook naar buitenuit opengaan. De club neemt haar maatschappelijke rol op en stelt de accommodaties ter beschikking van verenigingen die iets willen organiseren voor een goed doel.

Zondag was er nog de 10 km van Hertals/Heylen Vastgoed. De club draaide daarvoor zelfs haar zondagnamiddagwedstrijd tegen Wiekevorst om en ging in Wiekevorst spelen.

Bovendien betekent de verlenging van het recht van opstal ook dat het gerucht dat het B-terrein zou ingenomen worden door de werfzone bij een eventuele ondertunneling van de spoorwegovergang aan de Poederleeseweg de prullenbak in mag.  Omdat de terreinen ingekleurd staan als bouwgrond konden ze ook verkaveld worden. Ook dat gaat niet door.

Foto: De accommodaties werden gerenoveerd en ogen knap.